• 0787 868 646
  • |
  • Cursuri autorizate de Autoritatea Navală Română

Cursuri de GDMSS-LRC

Pe timpul desfășurării acestui curs veți dobândi cunoștințele generale despre operare stații radio GDMSS-LRC (Global Distress Maritime Security System – Long Range Communication), la nivel de practici și regulamente de radiocomunicații interne și internaționale.

GMDS (Global Distress Maritime Security System) este un set de proceduri de siguranță pentru tipuri de echipament și protocoale de comunicare convenite la nivel internațional, utilizate pentru a spori siguranța și a facilita salvarea navelor, ambarcațiunilor și aeronavelor aflate în dificultate.

Posesorii de permis barcă categoriile C și D, care navighează în afara căilor navigabile interioare ale României, trebuie să dețină în original la bordul ambarcațiunii un certificat de absolvire a cursului Certificat de operator de radiocomunicații.

Durata cursului este de 12 ore.

Abilități tehnice
de comunicare

Sistemul GMDSS este destinat să efectueze următoarele funcții: alertare (inclusiv determinarea poziției unității aflate în primejdie), coordonarea căutării și salvării, localizarea (transmiterea), transmisiile informațiilor privind siguranța maritimă, comunicațiile generale și comunicările punte-punte.

Misiunea cursului este de a vă preda abilitățile tehnice de comunicare pentru a reuși să dați, să confirmați și să acționați corect la mesajele de primejdie, urgență, siguranță și de rutină, precum și să utilizați eficient radiotelefoanele pe VHF și stațiile de comunicații.

Cursul include o parte de teorie si una de simulator.

Prețul cursului este 650 RON

Obținerea Certificatului de Operator Radio

Certificatul General de Operator stații radio GDMSS-LRC (Global Distress Maritime Security System – Long Range Certificate) este un document cu valabilitate internațională, eliberat de ANCOM (Autoritatea Naţională în Comunicaţii).

Examenul pentru obtinerea certificatului de operator radio are loc la sfarsitul cursului în cadrul scolii de navigație PermiseBarca.ro, în cadrul unei comisii de examinare. Testul este realizat pe baza baremului de examen aprobat de prevederile ANCOM.

Posesorii certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement, indiferent de clasa certificatului, care navighează în afara apelor maritime naţionale şi, respectiv, căilor navigabile interioare ale României trebuie să deţină un certificat GMDSS. De asemenea, acest certificat este cerut la inchirierea de ambarcatiuni in Grecia, Croatia, Turcia si Romania etc.

Condițiile pentru participarea la cursuri

Pentru a participa la cursul pentru obţinerea, prin examen, a unui certificat internaţional de conducător de ambarcaţiune de agreement, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • Să aibă vârsta minimă de 18 ani;
  • Să fie apt din punct de vedere medical, în special din punctul de vedere al acuităţii vizuale și auditive;
  • Copia unui act de studii;
  • Cetațenia română sau altă cetățenie (prezentând dovada rezidenței în România);
  • 1 fotografie tip pașaport (3cm/4cm);
  • Achitarea taxei de participare.

Te așteptăm la bord

Completează formularul de înscriere și vino alături de noi să înveți teoria și practica navigației alături de echipa de
bord, instructorii și căpitanii noștri de ambarcațiuni.

Inscrie-te acum